torsdag 13 januari 2011

Olivia just nu...BUS...Matte funderar...

Olivia är så himla rolig just nu, ska börja löpa vilken stund som helst och har hormoner som sprutar åt alla håll... Hon busar som en liten valp med Zally, kissar i varje litet hörn och sen är hon propellermajan ibland som är stöddig(för nu är det minsann min tur att löpa)och då är jag på topp ett tag..

Hon är lik min första hund Selma vid löp, hon blev värdens största piggelinare vid löp..med enda skillnaden att Olivia alltid är Piggelinare, medans Selma var en lugn tik...

Ja, sen var ju Malte här för trimmning i förrgår och han skulle veta hut innan han kom innanför dörren helst;-).. Till slut tog några andra bus hormoner tag i henne igen och det blev busmed Zally.. Ja inte lätt att vara BRUN och cocker på gång att bli mamma, hehehehe!!!

I dag var vi ute på promenad med Min kära mor och hennes två cockrar Chanel3år och Zita8år, RÖDA båda två;-) Efter att min arbetsdag var över, så gick vi tillsammans hem för att fika lite sen skulle vi ut till skogen. Vi har ju ben liggande både här och där här hemma, som man trampar och snubblar över och Zita hittade sitt favorit ben, en tennisboll, med kross inne i...mums tänkte Zita och lade sig med benet mellan tassarna framför sig och japp då kom lilla loppan Zally farandes som en liten Bambi, såg nog inte ens benet och ujujujuj på en,två nanosekunder slängde hon sig på rygg, för hon hade ju rusat rakt in i Zita, som ljudligt talade om att NÄÄÄ här ligger jag och gnagar gå..NU!!!!!

Min lilla HormonDonna(Olivia) blev då nyfiken på vad som hände, hon brukar ju komma till skydd för lillsyrran, men här kom hon till en visare och äldre cocker och blev så liten så och bara tittade lite för att sen busa på med Zalzan igen..

Sen gick vi ut till skogen, så härligt väder i dag!!! Och då började kisskalaset, Olivia kissade tusen gånger, Zita kissade tusen gånger(har precis löpt), Chanell(löp på gång?)kissade tusen gånger, Zally??löp???kissade tusen gånger, ja återstår att se vem som ska löpa, föutom Olivia, hehehe, Zita är ju äldst och tycker sig bäst, Zally troligt hon är ju snart 7månader, Chanell jaaa den hunden lööper faktiskt ca. en gång om året , vi får väll se???

De har i varje fall roligt och gillar varandra alla 6!!

I morgon ska jag trimma Jax-on, ska bli så roligt att trimma nu igen och ganska skönt att inte ha så mycket att göra när det närmar sig utställnings säsongen.. Han är så duktig så, tålig och enkel att ha på trimbordet.Tror vi ska ta ett varv med utställningskopplet oxå!!.
På Måndag kommer Zita, mamma vill ha lite hjälp, annars fixar hon Zita själv för det mesta, men nu ska jag hjälpa henne så Zita blir den snygga hund hon är i trimmad form. Hon är oxå jätte duktig på trimbordet och sköter sig toppen!!!

Klorna klipper jag oxå då och visst har jag väll klippt för långt har väll de flesta någon gång, speciellt på de som har mörka klor, japppp. Tur för mig att hundar inte lägger saker på minnet och jag låtsas ju som ingenting, annars kunde jag inte klippt klorna på någon av min cockrar.. För att inte tala om Smilla min Dobermann, när vi hämtade henne som valp visade uppfödaren mig hur man skulle klippa. Japp, hon hivade upp henne i famnen och klippte på och sa till mig att så gör man. Mer än en liten klo blev väl långt klippt, men inga men fick hon för det.
Sen ska jag trimma Picasso igen för hans päls växer så det knakar nu, ska bli skoj att se honom igen,oxå!!

Ja ALLA hundar talar hundspråk (de är ju hundar)och förstår varandra även om de inte tillhör samma flock om man har trygga hundar.....Sen tycker inte alltid hundar samma saker alltid, inte ens i gemensam flock, de kan hålla sams ändå!! Det bör vara flockledaren som bestämmer, utfodraren MÄNNISKAN.

Annars kan vilken flock som helst gå överstyr och ta över, det är djur vi har och de är inte dumma!!

Hundar som är osäkra pga det ena eller det andra brukar hitta sin plats, men det kan ta längre tid. Man får ge dem mer stöd och den trygghet de behöver..

Läste lite om debatten, som pågår fortfarande på någon sida om HD-status
Höftleds status är för mig självklar att det ska var att ok sådant, TÄNK efter vi har Cockerspaniels, som är 5:te största rasen i Sverige ska vi föra vidare dåliga höfter när det finns så många cockrar med bra höfter???
Om inte annat tänk på hunden, de finns Cockra, fler än jag trodde med så dåliga höfter som både D och E och dessa stackare bör få vara bara hundar och inte utsättas för extra påfrestningar det innebär med att bära valpar och risken att föra vidare denna Hd-status...

TUMMARNA UPP FÖR ALLA FÖRNUFTIGA UPPFÖDARE AV RASEN!!!!

JAG ÄLSKAR HUNDAR OCH COCKRAR I SYNNERHET, DE HAR EN SÅ HÄRLIG PERSONLIGHET änn vilken färg den har...

3 kommentarer:

 1. Fanny på Nortyh Bend14 januari 2011 18:22

  Håller med! Tummen upp för alla hunduppfödare och hundägare med sunt förnuft!!
  Vi läääängtar efter vår "lille" gutt, vår prins som kommer från vår underbara uppfödare Hilde!
  Skulle aldrig vilja riskera hamna i någon "lekstuga"
  Vilken sommar som väntar oss, gutten och tjejerna i
  trädgården! Wooow!

  SvaraRadera
 2. Lekstugan har fullt upp men då har de ju ivarje fall något att debbatera i dag i morgon kanske till och med nästa vecka, sen bli någon annan drabbad som inte tycker som, expertise;-)hehe

  SvaraRadera
 3. Who cares?! Det är väl självklart att han har höga krav på den uppfödare som man köper av?! En seriös uppfödare låter hundar och resultat tala för sig självt!! Då behövs inget......
  Jag har aldrig varit med om ngt så tryggt som vår älskade Bompe. Vi är övertygade om att det konmmer bli likadant med vår gutt! Inte märkligt att Hilde har många som vill köpa valp och vi är lyckligt utvalda! Vilken lycka!!

  SvaraRadera

Petra och Näckrosorna